Vissa livsmedel som ostron, chilipeppar och sparris är välkända afrodisiakum. Det finns några som har motsatt effekt.

Experter förklarar att äta vissa livsmedel kan "förstöra" libido, orsaka sömnighet och sänka produktionen av testosteron och spermier. Hos kvinnor manifesteras bristen på libido tydligt, de vill bara inte ha sex.

Experter förklarar att hjärnan är det viktigaste könsorganet. Det syntetiserar kemikalier och hormoner som "öppnar" känslor som kärlek och attraktion, liksom upphetsning och orgasm. Det är tillrådligt att äta rätt mat för att säkerställa syntesen av de nödvändiga föreningarna och hormonerna. Vilka livsmedel är dåliga för vår libido?

Att dricka alkohol med måtta skadar inte sexuell lust. När mängden är för stor kan det orsaka erektil dysfunktion och göra det svårt att få orgasm.

Alkoholmissbruk kan också leda till sömnighet – en annan anledning att inte överdriva det.

Sojabönor

Även om soja är en proteinkälla när det konsumeras i alltför stora mängder, kan det påverka libido negativt. Produkten minskar testosteronnivåerna såväl som spermier. Dessa faktorer är orsaken till minskningen av sexlust.

Skadligt främst för manlig libido. Anledningen ligger i mentol, som har egenskapen att sänka testosteronnivåerna, resultatet – och libido.

Friterad mat

De är inte bara skadliga för en hälsosam kost utan de kan sabotera begäret efter devwonderland.com sex. De främsta syndarna är transfetter. De undertrycker spermiproduktion.